مدیر عامل شرکت تعاونی فرش روستایی رشتخوار از عدم همکاری مسوولین با شرکتهای فرش روستایی انتقاد کرد.
محمدرضا یعقوب زاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، گفت: این شرکت با کمک اعضا توانسته در دو سال اخیر 500 متر فرش دستباف تولید کند.
وی افزود: در صورت حمایت و در اختیار گذاشتن سرمایه توسط دولت و امیدوار کردن هنرمندان فرش در مناطق روستایی این تعاونی قادر است تا سقف یک هزار متر در سال فرش صادراتی تولید کند.
وی که یکی از تولید کنندگان فرش دستباف در روستای نوق از توابع رشتخوار است تصریح کرد: در این رشته انواع طرح و نقشههای فرش صادراتی را تجربه کردهام و اکنون این تجربیات را به هنرمندان فرش روستایی شهرستان منتقل میکنم.
او با اشاره به اینکه فرشبافی هنر و میراث گرانبهای فرهنگی است که هم هویت ملی دارد و هم اقتصادی است، بیان کرد: این صنعت علاوه بر جایگاه هنری از کاربرد قابل توجهی در محیط زندگی برخوردار بوده که مورد بیمهری مسوولین درحال حاضر است.
یعقوب زاده اظهار نمود: شرکتهای تعاونی فرش روستایی در 8 سال گذشته کلا به دست فراموشی مسوولین شهرستان و استان سپرده شده و هیچ گونه حمایتی از آنها نشده است.
وی افزود: هنر فرشبافی را با در اختیار نگذاشتن تسهیلات و سرمایه به حال خود رها نمودهاند.
وی ضمن دعوت از مسوولین استان برای کمک و سرمایه گذاری تعاونیهای فرش روستایی گفت: با وجود اینکه یکی از مشکلات جامعه کنونی اشتغال است اما با حمایت و در اختیار گذاشتن سرمایه برای این گونه تعاونیها و وارد شدن نسل جوان به این رشته منشا تحول در این صنعت خواهند شد.
او با اشاره به تنگناهای صنعت فرش در منطقه اظهار داشت: در صورت حمایت و امکان ارائه آموزش به ویژه در اختیار گذاشتن تسهیلات بانکی کم سود و دراز مدت و اموزش فنی و عرضه مواد اولیه ارزان و مرغوب و کنترل کیفیت میتوان در این صنعت که آخرین نفسهای خود را میکشد دوباره روح تازه ای دمید.
به گفته وی هم اکنون هر متر فرش تولیدی دستباف در شهرستان به قیمت 300 هزار ریال خریداری میکنند.
او گفت: در اکثر خانههای روستایی شهرستان بافنده فرش صادراتی وجود دارد اما به علت عدم حمایت مسوولین و بیمه نشدن و کمی دستمزد، دارهای قالی را کنار زدهاند.