یک هفته پس از افتتاح کارخانهی نسل جدید رایانه در شیراز، «کلونایزر» با ورود به مدرسهی راهنمایی روستای رشتخوار وارد فاز اول تجهیز روستاهای محروم به فناوری اطلاعات شد.
به گزارش خبرنگار سرویس ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مراسم اهدای کلونایزر به بسیج دانش آموزی روستای رشتخوار که با رزمایش بسیج دانشآموزی همزمان شده بود، سردار زمانی فرماندهی پایگاه بسیج منطقهی رشت خوار با ابزار رضایت از اهدای این دستگاه به پایگاه بسیج دانش آموزی، آن را عاملی برای توسعهی فعالیتهای علمی این پایگاه ذکر کرد و اظهار داشت: پایگاه علمیبسیج دانش آموزی به منظور ساماندهی فناوری و تکنولوژی در بسیج ایجاد شده و تقویت بنیه علمی این پایگاه، موجب رشد دانش آموزان و طی کردن مدارج بالای علمیخواهد شد.
وی مهیا کردن بستر برای ورود به دانشگاه و مراکز علمی را یکی از اهداف بسیج دانش آموزی این منطقه دانست وگفت: دستگاه کلونایزر باعث پیشرفت شما و طی کردن پلههای ترقی خواهد شد.
سردار زمانی با ابزار خرسندی از ورود این دستگاه به این شهرستان گفت:ما در تلاش هستیم که برای توسعهی فعالیتهای علمی خود، در قالب خریدهای سازمانی از این محصول در آینده نزدیک، استفاده کنیم.
در ادامه این مراسم مهام سامان پجو - معاون مدیرعامل شرکت شگرف - با بیان این که استان خراسان رضوی اولین میزبان دستگاه کلونایزر در کشور است، گفت: این تکنولوژی با تلاش فراوان متخصصان داخلی ایجاد شده و افراد میتوانند در عرض کمتر از یک ساعت، کار کردن با این وسیله را یاد بگیرند.
وی تصریح کرد: کلونایزر که شامل یک رایانه به همراه پرینتر، اسکنر، فتوکپی، فکس، تلفن، موبایل، دستگاه ضبط و پخش ویدئو CD و DVD، تلویزیون، رادیو و سینمای خانگی است و بدون نیاز از نصب و راه اندازی و یادگیری، افراد میتوانند در کمتر از یک ساعت توانایی کار کردن باآن را پیدا کنند.
وی افزود: دانش آموزان، دبیران، مدیران و هم چنین اعضای شورای ده توانستند در کمتراز یک ساعت با کلیهی امکانات رایانه و مزایای فناوری قرن 21 و قابلیتهای دستگاه کلونایزر را فراگرفته و تجربه کنند.
سامان پجو با اعلام این که جوانان نقاط محروم میتوانند فاصلهی میان همسالان خود در اروپا وآمریکا را توسط این دستگاه را کاهش دهند، گفت: در حال حاضر مردم ساکن مناطق محروم توانایی آشنایی با آخرین تکنولوژی روز دنیا را ندارند و کلونایزر به راحتی میتواند این امکان را برای شما فراهم کند و فاصلهی شما را با دنیا کاهش دهد.
وی در ادامه با بیان این که رایانه یکی از ابزارهای اصلی در قرن 21 است ،گفت: نوجوانان کشورهای اروپایی از ابتدای زندگی خود با آخرین تکنولوژی روز دنیا آشنا میشوند و ما با این دستگاه کاری کردیم که فاصلهی میان مناطق توسعه نیافته و کشورهای صنعتی برداشته شود.
به گفتهی وی، در صورت حمایت سازمان بینالمللی یونسکو ما به راحتی میتوانیم به وسیلهی این دستگاه، فاصلهی میان کشورهای توسعه یافته و جهان سوم را در زمینهی فناوری اطلاعات را برداریم.
وی خاطر نشان کرد: نقاط محروم در تمام دنیا زیاد است و اکثر افراد ساکن این مناطق توانایی گذراندن دورههای پیچیده و خسته کننده رایانه را ندارند، به همین خاطر کلونایزر روش و ابزاری است که این قشر از جهان را به دنیای مدرن و دیجیتال اتصال دهد.
وی با تاکید بر این نکته که کشورهای که در زمینه IT تلاش نکنند، اقتصاد و قدرتی در دنیا ندارد.
سامانپجو گفت: اگر دولت برای گسترش IT در مناطق محروم با استفاده از رایانههای فعلی و گذاشتن کلاسهای فشرده و پیچیده نه تنها باعث یادگیری جوانان این مناطق نخواهد شد بلکه هزینههای دولت را افزایش میدهد به خاطر همین کلونایزر صرفهی اقتصادی بیشتری دارد.
وی با اعلام ا ین خبر که در هفتهی آینده یک دستگاه دیگر از کلونایزر به یکی از روستاهای محروم استان سیستان و بلوچستان اهدا میشود، گفت: ما طی ماه آینده 20 روستای محروم در سراسر کشور را تحت پوشش این فناوری قرار میدهیم، تا مردم آن مناطق از قابلیتهای صنعت IT به راحتی بهرهببرند.
همچنین در پایان این مراسم مسوولان شرکت شگرف استفاده از دستگاه کلونایزر را به دانش آموزان بسیجی یاد دادند و تمام آنها توانستند در مدت کمتر از یک ساعت چگونه کار کردن به این دستگاه را فرا بگیرند.
گفتنی است که ابتدا، این دستگاه به مدرسه راهنمایی شهدای زرغری دررشت خوار که در منطقهی صفر مرزی با افغانستان واقع شده است اهدا و آموزش داده شد، ولی به علت عدم همکاری حراست آموزش و پرورش شهرستان رشتخوارکلونایزر در اختیار بسیج دانش آموزی قرا رگرفت