جمعی از بافندگان فرش در رشتخوار با برشمردن مشکلات صنعت فرش و شاغلین این حرفه خواستار رسیدگی جدی دولت به وضعیت شان شدند.
فاطمه باقری یکی از قالیبافان منطقه نوق رشتخوار به خبرنگار ایرنا گفت:
صنعت فرش در حال فراموشی است و کسی به آن توجهی ندارد.
وی با اشاره به اینکه رشتخوار یکی از مراکز تولید فرشهای دست بافت در خراسان رضوی است و بافندگان با امکانات محدود و در وضعیتی سخت و دشوار در این رشته فعالیت دارند.
حمید باقری دیگر بافنده فرش رشتخواری با اشاره به مشکلات مالی و جسمی موجود بر سر راه فعالان صنعت فرش ،گفت: دولت باید از این سرمایههای هنری حمایت کند.
مدیر عامل شرکت تعاونی فرش بافان رشتخوار با بیان اینکه صنعت فرش دست بافت متولی ندارد، گفت: هم اکنون این کالا که در گذشته نخستین کالای صادراتی ایران بود به دلیل بیتوجهی در ردههای آخر قرار دارد.
علیرضا یعقوب زاده به خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: در شهرستان رشتخوار از هر خانوادههای روستایی دو نفر آنان بافنده فرش هستند که به علت غفلت مسئولین، اکثر قالیبافان در حال حاضر بدلیل کم توجهی به این صنعت در صدد تعطیلی کارگاه خود هستند.
وی بیان کرد:حدود یک هزار نفر در حال حاضر در این شهرستان کار قالی بافی را به صورت پراکنده انجام میدهند و چنانچه حمایت شوند سالانه تا پنج هزار متر فرش تولید میکنند.
مسوول امور بانوان فرمانداری رشتخوار نیز گفت: در حال حاضر صنایع دستی از جمله صنعت قالی بافی، فرت بافی و گلیم بافی در این شهرستان به دست فراموشی سپرده شده است.
اکرم سعیدی افزود:احیای صنایع دستی نه تنها زمینه مناسبی جهت اشتغال به خصوص بانوان است، بلکه تا حدودی میتواند بخشی از هزینه زندگی خصوصا زنان سرپرست خانوار را تامین کند.
وی در این رابطه خواستار رفع موانع رونق بازار فرش دستباف از سوی متولیان امر شد.
۸۰درصد جمعیت رشتخوار را روستائیان تشکیل میدهند.