تداوم پدیده خشکسالی طی 9 سال گذشته سبب تخلیه ساکنان و یا کاهش جمعیت در تعدادی از روستاهای این شهرستان شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)_ منطقه خراسان محمود ذباح عضو شورای اسلامی رشتخوار با بیان این مطلب، افزود: خشکسالی موجب کاهش تولیدات بخش کشاورزی، دامی و صنایع مرتبط در این شهرستان شده است.
وی هماهنگی، همکاری و همفکری تمام دستگاههای ذیربط را برای کاهش آثار مخرب خشکسالی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان ضروری خواند.
ذباح افزود: در صورت کم توجهی مسوولان و اختصاص نیافتن اعتبارات مناسب در این زمینه هیچ کاری از مسوولان محلی ساخته نیست.
وی گفت: در صورتی که برای جبران این پدیده چاره اساسی اندیشیده نشود در آینده نزدیک حتی روستاهای پر جمعیت تربت حیدریه خالی از سکنه خواهند شد.
ذباح یکی از راههای غلبه بر این وضعیت را اجرای هرچه بیشتر طرح های آبخیزداری برای مهار، ذخیره و استفاده مازاد آن برای مصارف کشاورزی عنوان کرد.
مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار نیز گفت: کمبود اعتبار برای اجرای طرحهای آبخیزداری از جمله مشکلات اصلی کشاورزان شهرستان است.
محمد جواد مسعودی افزود: خشکسالی باعث افزایش روند مهاجرت روستاییان شده و حتی در روستاهایی که از رونق نسبی برخوردارند، فقط شمار کمی از افراد سالخورده در آنها سکونت دارند که نمیتوانند در تولید نقشی داشته باشند.
مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار از مسوولان ذیربط خواست برای مقابله با این وضعیت اعتبارات مناسبی برای اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری این شهرستان اختصاص یابد.
وی ادامه داد: با عوامل تشویقی هم چون بیمه های تکمیلی، رایگان شدن خدمات برق، تلفن و اختصاص یارانه به مناطق مواجه با خشکسالی روستاییان را تشویق به ماندن کرد.
وی گفت: آمار بارش طی سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش قابل ملاحظهای دارد.
شایان ذکر است رشتخوار به عنوان یکی از قطب های کشاورزی و دامی خراسان رضوی است که 93 درصد جمعیت آن را بهرهبردار کشاورزی تشکیل داده و سالانه بیش از 14 هزار تن محصولات دامی و بیش از 180 هزار تن محصولات زراعی تولید میشود.