مرمت آثار و بناهای تاریخی رشتخوار به عنوان یکی از مهدهای تاریخی و فرهنگی کشور ضرورتی جدی است که تاخیر پذیر نیست.
در حالی که محور طرح جامع توسعه رشتخوار موضوع گردشگری تاریخی و فرهنگی است، قرار گرفتن آثار تاریخی در روند تخریب با این راهبرد توسعه خواهانه منافات دارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه خراسان، در حالی که تعداد آثار و بناهای تاریخی رشتخوار بیش از 50 مورد عنوان می شود، از این تعداد کمتر از 10 اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
توجه به آمار و این موضوع که اعتبارات مرمت و بازسازی در حد محدود تنها به تعدادی از بناهای ثبت شده تعلق می گیرد، نشانگر وضعیت استحکام و پایداری بقیه بناهای شناسایی شده و نشده است. این در حالی است که گذشت زمان، عوامل طبیعی به خصوص هوای سرد و بادهای مستمر رشتخوار و عوامل انسانی روند تخریب این بناها را سرعت داده است.
فرماندار رشتخوار بر اهمیت حفظ و نگهداری آثار تاریخی به عنوان پشتوانه های اصلی تاریخ و فرهنگ مردم ایران زمین و شهرستان رشتخوار تاکید کرد.
محسن امیر کلالی در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه خراسان، در این خصوص گفت: اعتبارهای تخصیص یافته برای اجرای طرح های مرمت و احیا بناهای تاریخی شهرستان اندک است.
وی اظهار داشت: با توجه به کمبود اعتبارات سالانه تا کنون فقط مرمت های اضطراری، استحکام بخشی و برای جلوگیری از تخریب بناها انجام شده است.
وی تصریح کرد: حفاظت و نگهداری از میراث فرهنگی مستلزم اجرای طرح های مرمت اساسی بر روی هر یک از مکان های تاریخی شهرستان است که انجام ان نیازمند تخصیص اعتبار مناسب می باشد.
شایان ذکر است میراث فرهنگی در سال جاری آرامگاه مزار شاه سنجان و مسجد تاریخی رشتخوار را مرمت کرد