نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شوراس اسلامی گفت: کشور ما در فرآوری معادن ،عقب مانده است.
محمدرضا سجادیان روز چهارشنبه در جریان بازدید از روستاهای منطقه جنگل رشتخوار و در جمع مردم افزود: این عقب ماندگی در حالی است که ایران ۶۵ نوع ماده معدنی و ۵۵میلیارد تن ذخائر معدنی دارد و ذخائر آن هنوز بصورت خام صادر میشود.
همچنین آقای سجادیان نماینده خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی از صدور مجوز تاسیس بازارچه مرزی سنگان در شهرستان خواف از سوی وزارت کشور خبر داد.
کهن سال ترین مؤذن شهرستان رشتخوار 77 سال سن دارد | |
حسین باقری اهل و ساکن شهر جنگل از سن ده سالگی شروع به اذان گفتن نموده است و در حال حاضر به عنوان سالخورده ترین موذن این شهر اذان می گوید. رشتخوار/ خبرنگار شبستان: استاد حسین باقری اهل و ساکن شهر جنگل از توابع شهرستان رشتخوار از سن ده سالگی شروع به اذان گفتن در تنها مسجد این شهر نموده و در حال حاضر به عنوان کهن سال ترین مؤذن شهر جنگل در شهرستان رشتخوار از او نام برده می شود . |
خبرگزاری دانشجویان ایران 1384/10/06
کارخانه گندله و کنسانتره آهن در جوار معدن سنگ آهن سنگان احداث میشود
نماینده خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجوایان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان گفت: در دیدار حضوری با دکتر احمدینژاد رییس جمهور در سفر هیات دولت به خراسان جنوبی قول مساعد در احداث کارخانه عظیم گندله و کنستانتره آهن در معدن سنگ آهن سنگان داده شد.
محمدرضا سجادیان افزود: با عملیاتی شدن پروژه گندله سازی علاوه بر ایجاد صدها هزاران شغلی در آینده نزدیک خراسان رضوی را به قطب سوم فولاد سازی کشور تبدیل خواهد نمود و بستر وسیعی برای مشارکت و سرمایه گذاری در بخش خصوصی در صنایع پایین دستی فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به فراهم بودن زیر ساختهایی همچون راه مناسب و گاز و آب، راهآهن در سنگان که نقش قابل ملاحظهای در تولید مقرون به صرفه اقتصادی دارند گفت: رییس جمهوری در اولین سفر خود به خراسان رضوی ضمن دیدار با مردم محروم و مرزی سنگان، کلنگ احداث این پروژه را به زمین خواهد زد.
سه قاچاقچی مسلح در درگیری با ماموران انتظامی در رشتخوار به هلاکت رسیدند
رشتخوار، خبرگزاری جمهوری اسلامی ۸۴/۱۰/۰۶
فرمانده انتظامی رشتخوار واقع در خراسان رضوی گفت: در درگیری ماموران این شهرستان با قاچاقچیان مسلح ،سه نفر از آنها به هلاکت رسیدند.
سروان "حمید عباس نیا" روز سهشنبه به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود : این درگیری روز گذشته در حین گشت زنی در منطقه "علی داد" جنگل شهرستان رشتخوار با سه قاچاقچی افغان رخ داد.
**** رشتخوار * مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی در جلسه معارفه رئیس جدید جمعیت هلال احمر رشتخوار گفت:جمعیت هلال احمر رشتخوار از درجه چهار به دو ارتقاء یافت. دکتر سیدعلی حسینی روز دوشنبه افزود: از این پس توزیع اعتبارات و خدمات این جمعیت افزایش یافته و از ضریب بالاتری نسبت به قبل برخوردار میشود.
برگرفته از وبلاگ واگویه نوشته ایمان ابراهیم بای
با حسین عرب احمدی تصویر بردار شبکه خبر به واسطه برادرم اشنا شدم او متولد یکی از روستا های رشتخوار(روستای علی آباد دامن) بود که به همراه خا نواده ا ش به تهران مهاجرت کرده بود .او در تهران نان آور پدر ومادر پیرش و۶ خواهر ش بود که همگی هم مجرد هستند بود .یک سال بود که حسین با با شده بود وهر وقت با او برخورد داشتم از صهبا دختر کوچکش می گفت.هر جا بود محمد علی قیومی خبر نگار شبکه خبر یار غارش بود .که این دوستی انها تا شناسایی حسین توسط محمد علی وگذاشتن اودر قبر ادامه داشت.
یک هنرمند وفرهنگی آموزش و پرورش رشتخوار ازعدم استقرار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رشتخوار انتقاد کرد و گفت: این مهم ضربهای مهلک بر قامت هنر و دوستداران آن در منطقه وارد کرده است. علی مراد زاده در گفتگو با ایرنا پنجشنبه افزود:توجه به مسئله فرهنگ و هنر نقش اساسی در پیشرفت و توسعه هر شهرستان دارد
___________________________________-
معاون آموزشوپرورش رشتخوار گفت:پراکندگی روستاها،فعالیت دانش آموزان در امور دامپروری و کشاورزی، محرومیت این شهرستان و چند شغله بودن معلمین از موانع اجرای فعالیتهای فوقبرنامه در مدارس است.حسین رجبی افزود بر این اساس اجرای فعالیتهای فوق برنامه فقط در آموزشگاههای شبانهروزی به دلیل در اختیاربودن دانشآموزان و فرصت مناسب مقدور است.رشتخوار ۲۰۰مدرسه با ۱۴هزار دانش آموز دارد.
رییس اداره بهزیستی شهرستان رشتخوار گفت: چنانچه معلولان رشتخواری در بخش خصوصی بکار گرفته شوند اداره بهزیستی به ازای هر نفر شاغل 5 میلیون تومان وام به کارفرما خواهد داد.
عباس سوارکار در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، افزود: بین معلولان شهرستان طی چند روز اخیر 2 تن برنج و 700 کیلوگرم روغن نباتی توزیع شد.
وی تصریح کرد: طی گذشت یکسال از استقلال این اداره تاکنون بیش از یک هزار پرونده توانبخشی تشکیل گردیده و هر روزه بر این تعداد افزوده میشود.
وی خاطر نشان کرد: از مسوولین تقاضا داریم اعتبارات بیشتری در راستای حل مشکلات معلولین این شهرستان تازه تاسیس تخصیص دهند.
سوارکار بیان کرد:معلولین جسمی - حرکتی این شهرستان نیاز مبرم به وامهای اشتغال زایی دارند.
وی از معلولین نابینا و ناشنوا با سواد شهرستان خواست نسبت به تاسیس کانون غیر دولتی معلولین جسمی - حرکتی جامعه معلولین اهتمام ورزند.
وی در پایان گفت: کمیسیون پزشکی تشخیص معلولیت در اداره بهزیستی راه اندازی شده و روزهای دو شنبه هر هفته فعال خواهد بود.
مدیر اداره جهاد کشاورزی رشتخوار گفت: بر اثر سرمای چند روز گذشته یک هزار و ۵۰۰هکتار کشتزار زعفران در این شهرستان دچار سرمازدگی شد.
هادی باقری روز پنجشنبه به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: خسارت وارده ۳۳۰ میلیون تومان برآورد میشود.
وی افزود: تنها ۲۱۰هکتار از مزارع خسارت دیده بیمه هستند.
او با اشاره به وجود چهار هزار و ۵۰۰هکتار کشتزارهای زعفران در منطقه گفت: تنها مقدار کمی از زمینهای منطقه بیمه است لذا در زمان بروز خسارت طبیعی، کشاورزان دچار ضرر و زیان فراوان میشوند.
وی افزود: پارسال ۳۴۰میلیون تومان خسارت سرمازدگی به زعفرانکاران این شهرستان پرداخت شد.
او با اشاره به سابقه کشت ۴۰ساله زعفران در رشتخوار گفت: این شهرستان ۱۸تا ۲۰تن زعفران در سال تولید زعفران دارد که از این حیث در خراسان رضوی مقام چهارم را کسب نموده است.
شب یلدا در رشتخوار
روایتی از میرزا محمد سادگی
اعیاد، جشنها، آداب و رسوم ملی و میهنی و سنتهای رایج در بین اقوام ایرانی که از قرون و اعصار گذشته متداول بوده ریشه در ارزشها و اصالت هایی دارد که موجب وحدت اقوام و جاودانگی فرهنگ غنی و باستانی ما ایرانیان دارد عید نوروز باستانی – جشن سده- جشن مهرگان- دعای باران توام با شب خوانی های جمعی – برگزاری شب چله یا شب یلدا – چهارشنبه سوری یا جشن عبور از آتش و پاک شدن از پلیدی ها- جشنه های معمول مراسم عروسی بطور متفاوت در بین اقوام مختلف ایرانی- شب چراغانی متداول در بین ایلات و عشایر و مردمان پاک و بی آلایش روستاها انواع رقصهای محلی در مراسمها، ترانه های محلی همراه با موسیقی مقامی دوتار نوازی، نی نوازی بازی های محلی مسابقات ملی و منطقه أی، چوب بازی ، چوگان بازی ، اسب دوانی، انواع مسابقات کشتی ،ورزشهای سنگین و زورآزمایی های رایج محلی ، ورزش باستانی و زورخانه أی نقالی و شاهنامه خوانی، داستان گویی و افسانه خوانی و دیگر مناسبتهای رایج مردمی در ایام مختلف نمونه بارز فرهنگی قومی، ملی و میهنی ایرانیان است شب زنده داری و شب چراغانی مخصوصا در شبهای طولانی زمستان و بصورت خاص نمادین در شب چله اول یا شب یلدا که آخرین شب از فصل خزان می باشد جلوه و شکوه خاصی دارد شب یلدا یعنی شب تولد – تولد نور و روشنایی و وداع با سردی و تاریکی و مناسبت این شب نیز به لحاظ تحمل شبی سرد و طولانی که قریب به 14 ساعت طول می کشد و از آن شب به بعد ساعات شب بطور تدریجی کاسته می شود در اصطلاح رایج مردمی اخگر از زمین می جوشد یا گرمی به زمین می رسد و آب از آسمان فرو می ریزد موجودات با استفاده از آب وگرمی به حیات طبیعی خویش تداوم می بخشند وچرخه حیات به امر پروردگار عالمیان حرکتی نو می یابد سردی ها رو به افول و روشنایی و گرمی شدت وحدت می یابد. شب یلدا یا شب چله در بین اقوام ایرانی با شور و نشاط و علاقه خاصی برگزار می شود. آنچه از گذشته بصورت سنتی رایج بوده است وبا تفاوتهایی به ما به ارث رسیده، چون ریشه در اعتقادات پاک و آداب و رسوم ملی ما دارد با بهترین وجه ممکن برگزار می کنیم.
در گذشته ها این شب باشکوه و جلال ویژه أی در بین مردم متداول بود در شب چله پدربزرگها –مادربزرگها و فرزندان و نوادگان در کنار هم شاهد برگزاری این شب بیاد ماندنی بودند. همه دور تادور کرسی نشسته و درون کرسی منقلی پر از آتش و یا آتش درون گودالی که برای گرم شدن و مقاومت در مقابل سرما مهمترین عامل بود انواع میوه هایی را که معمولا برای شب چله آماده شده بود مانند هندوانه ، انار، به، سیب ، مرکبات و . . . و انواع خشکبار مانند پسته، بادام، گردو، فندوق و انواع دانه های روغنی پخته شده نیز میوه های خشک شده مانند:انجیر- توت -مویز کشمش، خرما و . . . انواع شیرینی های محلی رایج در این شب به چشم می خورد.
در بین مردم مقدمات فراهم شدن شب چله از دیرباز با عشق و علاقه خاصی رواج داشته و سعی تمام و کمال می شده که حتی المقدور از انوع میوه هایی که محصول کاشت و برداشت مناطق بومی است استفاده شود ولی هندوانه در بین میوه ها از اولویت خاصی برخوردار است و در بین تمام خانواده ها و اقوام ایرانی رواج عام داشته و خواهد داشت و چله نشینی بدون هندوانه امکان ندارد حتی اگر خانواده أی بضاعت مالی در تهیه دیگر میوه ها و اقلام خوراکی را نداشته باشد از هندوانه مخصوص شب چله فراموش نمی کند و در باور عموم ایرانیان هندوانه شب چله حکم هفت سین عید نوروز باستانی را داراست از مهمترین شاخصه مراسم و اعیاد مردم ایران زمین و آنچه بصورت یادگار جاویدان به ما رسیده است نقش با اهمیت گیاهان – حبوبات- میوه ها و محصولاتی که نتیجه زحمات کشاورزان است در سفره های اعیاد ملی و میهنی ما ایرانیان کاملا هویداست و جنبه تقدس داشته است در فرهنگ ایران باستان آفریده های آفریدگار عالمیان مانند آب- خاک – باد – آتش- گیاهان مورد ستایش بیشتری بوده است.
اما در این میان قصه های شیوا و داستان ها و حکایت های جالبی که توسط پدربزرگ یا مادربزرگ گفته می شود بر زیبایی معنویت و رونق این شب می افزود. گاهی فردی که در آن جمع از سواد بیشتری برخوردار بود و با خواندن داستانهایی از شاهنامه هزار و یک شب،لیلی مجنون، هفت پیکر نظامی، شیرویه نامدار، سبز پری، حسین کرد شبستری و دیگر داستانهای مشهور بر گرمی محفل می افزود ترانه ها و فریادهای محلی توام با موسیقی تار و نی نیز رایج بوده – تهیه نوعی بستنی پرحجم و شیرین نبام کف که هنوز رایج است در این شب پدربزرگها و مادربزرگها بیشتر مورد عنایت و توجه قرار می گیرند چرا که یادگار گذشته اند با سینه أی پر از حکایتهای شیرین و قصه های زیبا و نوادگان از محبت و علاقه ویژه أی که از ناحیه پدربزرگ و مادربزرگ متوجه آنان می شد غرق در شادی و شعف می شدند. شب یلدا در بین ما ایرانیان از حرمت خاصی برخوردار است شب یلدا یعنی نمونه بارز مهربانی و محبت و قدر ومنزلت معنوی اعضای خانواده از بزرگ تا کوچک حرمت به اقوام و خویشان و همسایگان حرمت به سنتهای خوب و پسندیده که در بین ما رایج بوده معمولا در شب چله یا یلدا مراسم خواستگاری بین اقوام صورت می گیرد وموجبات پیوند بیشتری سبب می شود و اجازه این خویشاوندی جدید و وصلت با حضور فرد بزرگ خانواده عشق و امید دلگرمی بیشتری را برای دو جوان به ارمغان می آورد در این شب دید و بازدید از بزرگتر ها، اقوام، بستگان، همسایگان، عیادت بیماران و سالمندان نیز بیشتر معمول است در گذشته افرادی که از تمکن مالی بیشتری برخوردار بودند هیچگاه از کمک و فرستادن هدایا مانند خوراک، پوشاک و میوه ها برای افراد مستمند مضائقه أی نداشتند در این شب و دیگر شبهای طولانی زمستان پیران روشن ضمیربرای سال آینده و سالهای آینده دعا می کردند و از خداون یکتا زمستانی سفید از برف و بهاری بارانی و سبز تابستانی پر محصول و خزانی بابرکت و عاقبت به خیری و سلامت برای پیرو جوان و کودک و همه و همه آرزو می کردند این رسم نیز قرنها در بین ما ایرانیان رایج بوده است
اقوام ایرانی در اعیاد باستانی و مناسبتهای مختلف قومی روزها و شبهایی که بصورت نمادین مانند شب چله به یادگار مانده است مهر و محبت صلح و صفا، صداقت، پاکی، مروت، انسانیت مهمان نوازی نوع دوستی، ترحم، عشق و امید و همه خوبی ها و زیباییهای انسانی را که درسرشت اجداد و نیاکان آنان خداوند بودیعت گذاشته است به هم نوعان وحتی جهانیان عرضه می دارند.
جاودان باد این عهد نکو چنین بادا .
این هم تصویر نماد شهر رشتخوار
مسجد جامع رشتخوار متعلق به دوره سلجوقی ! با پلانی چهار ضلعی که در بالا به 6 و 8 ضلعی ودر نهایت به گنبد ختم می شود .جزو مساجد تک ایوانه است و میراث فرهنگی در حال مرمت آن میباشد