رییس انجمنهای میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی، درجمع اعضای شورای اسلامی و دهیاران شهرستان رشتخوار تشکیل انجمن حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی این شهرستان را اعلام کرد.
ابوالفضل حسینی چهارشنبه در جلسه فرمانداری رشتخوار که به همین منظور تشکیل شد،افزود: توقع ما از انجمنهای میراث فرهنگی، حفاظت از آثار تاریخی است.
وی گفت: سازمان میراث فرهنگی درصدد است، انجمنهای میراث فرهنگی را در تمام نقاط دارای آثار تاریخی و گردشگری استان فعال کند.
حسینی خاطرنشان کرد: تا سه ماه نخست سال ،۸۵در تمام روستاهای استان که دارای آثار تاریخی و فرهنگی هستند، این انجمن فعال میشود و تاکنون در ۲۰بخش از شهرستانهای استان این انجمن تشکیل شدهاست.
وی گفت: پارسال فقط ۶۰۰انجمن میراث فرهنگی در استان داشتیم، ولی در آینده تمام روستاها و نقاط شهری دارای انجمن میشوند.
حسینی ادامه داد: در نقاطی که این انجمنها فعال شدهاند، ۹۰درصد کند و کاوهای غیرمجاز کاهش یافته است.
وی افزود: در استان بیش از ۹۰هزار اثر تاریخی وجود دارد که سه هزار اثر آن در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
حسینی یادآور شد: به علت نبود اعتبار کافی، یگان حفاظت در استان بهطور فعال قوت نگرفته و پاسداران آن هنوز تشکیل نشده و در حد یک مصوبه باقی مانده است.
وی به سرقتهای متعدد آثار تاریخی در استان و صدمه به مواریث فرهنگی اشاره کرد و گفت: این آثار فقط از ناحیه مردم قابل حفاظت و نگهداری است.
حسینی افزود: ایران از نظر مجموعه میراث فرهنگی جزو ۱۰کشور برتر دنیا است، میراث فرهنگی کشور بهعلت ازدیاد آثار تاریخی و پراکندگی آن بهتنهایی قادر به مدیریت و شناخت آثار نیست و خیلی از آثار خراسان رضوی هنوز ناشناخته باقی مانده است.
در این جلسه سرپرست اداره میراث فرهنگی و گردشگری تربت حیدریه هم گفت:
در این شهرستان تاکنون هشت اثر تاریخی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و پروانه هشت اثر دیگر درحال بررسی است.
مسجد جامع رشتخوار مربوط به دوره سلجوقی
سیدمحمد انصاریپور افزود: رشتخوار دارای آثار تاریخی متنوع ومعماریهای جالب است که متاسفانه در بسیاری از آثار مثل شهر "جیزد"، "میرقوامالدین" و "شاه سنجان سنگان"، حفاری غیرمجاز صورت گرفته است.
در این جلسه اعضای شورای اسلامی و دهیاران بخش مرکزی این شهرستان خواستار افزایش اعتبارات میراث فرهنگی این شهرستان شدند.
فضای آموزشی کشور تا مهر ماه سال آینده ٥/٣ میلیون مترمربع افزایش مییابد
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش گفت: با عزم دولت و مجلس تا مهر ماه سال آینده 5/3 میلیون مترمربع به فضای آموزشی کشور اضافه میشود.
حبیباله بوربور، در مراسم افتتاح خوابگاه «عترت شماره2» رشتخوار افزود : اعتبارات سال گذشته ساخت مدارس با مشارکت مردمی، بیش از 20 میلیارد تومان بوده که این اعتبارات در سال جاری در بخش مشارکت مردمی، تا 270 میلیارد تومان تعهد شده است.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور همچنین در جریان بهرهبرداری از 85 کلاس درس رشتخوار تصریح کرد : رقم اعتبار دولتی برای ساخت و ساز مدارس در سال جاری بالغ بر 470 میلیارد تومان است.
وی در خصوص سیاست وزارت آموزش و پرورش در خصوص ماده 33 قانون نظام مهندسی در مورد مقاومسازی مدارس اظهار داشت: باید در نظارت ساخت و ساز مدارس دقت نظر بیشتری داشته باشیم و آییننامهها را نیز در مورد مقاومسازی اجرا کنیم.
بوربور نقش خیرین را در مدرسهسازی بسیار مؤثر دانست و گفت: دانشآموزان در مدارس خیرساز بیشتر به علم و دانش بها میدهند.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش همچنین در خصوص ایجاد مراکز رفاهی برای فرهنگیان و سیاست آموزش و پرورش در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت : اعتبار مراکز رفاهی فرهنگیان ناچیز بوده و تا حدودی این بخش به فراموشی سپرده شده است و باید اعتبارات لازم تخصیص یابد.
گفتنی است رشتخوار دارای 14 هزار دانشآموز است که طی سال گذشته و جاری از 7 هزار متر فضای آموزشی استاندارد و 128 کلاس درس خیرساز با مشارکت دولت بهرهمند شده است
جشن تکلیف دانش آموزان رشتخوار برگزار شد
پانا - خراسان رضوی (مشهد- رشتخوار) - مصطفی دستانی - خواف خراسان رضوی :
جشن تکلیف دانش آموزان مکلف پایه سوم ابتدایی شهرستان رشتخوار به صورت متمرکز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری کانون دانش آموزی (پانا) همزمان با هفته میلاد امام رضاجشن تکلیف دختران مکلف پایه ی ابتدایی شهرستان رشتخوار در محل مسجد امام حسین (ع) برگزار شد.
در این مراسم روحانی 350 غنچه نوشکفته ورود خود را به آموزشگاه دین جشن گرفتند .
در این مراسم برنامه های خاص جشن تکلیف با حضور روحانی دعوت شده از سازمان تبلیغات به انجام رسید.
در سفر مدیر کل تعاون روستایی استان خراسان رضوی به رشتخوار جمعی از کشاورزان پنبهکار شهرستان رشتخوار با ابراز نگرانی و گلایه شدید از برخورد نادرست تعاونیها در قبال آنان، از مدیر کل تعاون روستایی خراسان رضوی خواستار خرید تضمینی پنبه شدند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، سید حسن حسینی، نماینده پنبهکاران رشتخوار گفت: هر روز شاهد برگشت پنبه کشاورزان از تعاونیها به علت رطوبت هستیم.
وی افزود: قیمت تضمینی پنبه دیر اعلام شد و این امر باعث شد 50 درصد تولیدات پنبه کشاورزان به بازار آزاد با قیمت پایین به فروش برسد.
وی بیان کرد: بعد از اعلام قیمت تضمینی تعاونیها نیز چند روزی در خرید تعلل نموده و قیمت پنبه توسط دلالان با قیمت پایینتر به فروش رسید.
این عضو شورای اسلامی رشتخوار اذعان نمود: مسئله کرایه حمل و آفتزنی دو مشکل عمده تولیدکنندگان طلای سفید است که تعاونیها باید این مشکل را حل کند.
وی افزود: با خرید تضمینی دولت، فقط 250 تا 300 تومان از هر کیلو پنبه دست کشاورزان را میگیرد.
همچنین حسین مومنی یکی دیگر از کشاورزان پنبهکار گفت: کارخانههای موجود پنبه در شهرستان، پنبههای کشاورزان را به خاطر درصد کم رطوبت نمیخرند و محصولات کشاورزان را برگشت میزند که بسیاری از کشاورزان را از کشت و برداشت این محصول نا امید میکند.
یک کشاورز دیگر پنبهکار نیز که پنبه خود را ماها است تحویل کارخانههای پنبه پاکنی داده است، گفت: با وجود بنیه ضعیف اقتصادی کشاورزان، کارخانههای مذکور پول کشاورزان را دیر پرداخت مینمایند.
جعفری افزود: تا کنون کارخانههای خرید پنبه،40 ماشین بنز ده تن یا نیسان از محصولات پنبه کشاورزان را به خاطر مسئله رطوبت برگشت دادهاند که کشاورزان با متحمل شدن هزینه زیاد بسیار متضرر شده و خسارات جبران ناپذیری به آنان وارد شده است.
وی با اشاره به رشد 150 درصدی قیمت سموم در سال جاری اظهار داشت: سم لیتری 10 هزار تومان را امسال 25 هزار تومان خریداری کردهایم.
وی با اشاره به افزایش نرخ دستمزد کارگران گفت: سال گذشته پنبه با قیمت کیلویی 40 تومان چیده میشد ولی در سال جاری به قیمت 70 تومان رسیده است.
وی اضافه کرد: همین پنبه را ما در سالهای گذشته با قیمت 550 تومان خریداری میگردید که اکنون با قیمت 250 تا 300 تومان از ما خریداری مینمایند.
به گزارش ایسنا در ادامه مهندس مروی، مدیر کل تعاون روستایی استان به پنبهکاران رشتخواری قول مساعد جهت خرید پنبه با کیفیت داد و گفت: در سازمان تعاون بنا نداریم برای کشاورزان بهانه جویی نماییم و معتقدیم بایستی در ادامه فعالیت جهاد کشاورزی مکمل آنان حرکت کنیم و مسئولیت پذیر باشیم.
وی تصریح کرد: در خریدهای تضمینی اشکالی که وجود دارد تامین اعتبار آن است که از اراده ما خارج است و ما به عنوان دستگاه استانی برای تامین اعتبار خرید محصولات تضمینی هیچ اختیاری نداریم.
مروی با اشاره به بحث پنبه گفت: خرید تضمینی برای پنبه درجه بندی شده و از حداقل 380 تومان تا 445 تومان در سال جاری پیشبینی شده است که تعاونیها باید پنبه را با همین قیمتها خریداری نماید.
وی گفت: ما در خراسان رضوی فقط 30 درصد پول خرید تضمینی پنبه را تا به امروز دریافت کردهایم.
وی در ادامه گفت: با گذشت سه ماه از خرید پنبه هنوز ریالی از دولت پول نگرفتهایم.
مروی در پایان شرکتهای تعاونی را موظف به خرید پنبه کشاورزان نمود و نوید داد تا پایان هفته دیگر 70 درصد پول خرید پنبه به کشاورزان داده میشود.
نماینده شورای اسلامی رشتخوار در شورای استان خراسان رضوی گفت:هنوز نیمی از مدیران این شهرستان در حوزه کاری خود ساکن نیستند و در شهرهای همجوار زندگی میکنند.
محمد نجفی روز پنجشنبه در جمع اعضای شوراهای اسلامی شهرستان رشتخوار با انتقاد از این وضعیت بر لزوم خدمت رسانی بهتر به مردم تاکید کرد.
وی بدون توضیح بیشتر افزود: مسوولان با سکونت در شهرستان موجب ارایه خدمات بهتر و نیز رونق شهرستان خواهند شد.
وی با اظهار خشنودی از استقرار برخی ادارات در شهرستان خواستار پیگیری لازم برای استقرار اداراتی که با گذشت دو سال از شهرستان شدن رشتخوار هنوز مستقل نشدهاند گرید.
او همچنین بیکاری، فقر، مهاجرت و کمبود امکانات رفاهی برای ماندگاری مردم در شهر و روستاهای این شهرستان را از مشکلات موجود دانست.
وی گفت: ایجاد اشتغال از طریق تاسیس شهرک صنعتی و صنایع وابسته کشاورزی و دامی با توجه به مزیت برخورداری از راهآهن، شبکه گاز، برق، فیبر نوری، نیروی کار ارزان و زمین در این منطقه ممکن است لذا از سرمایهگذاران دعوت میکنیم در این شهرستان فعال شوند.
مرکز شهرستان ۶۵هزار نفری رشتخوار با دو بخش، چهار دهستان و ۷۰روستا در ۲۰۰کیلومتری مشهد واقع است
عضو شورای شهر جنگل از توابع شهرستان رشتخوار گفت: کشاورزان این بخش با امضاء طوماری ضمن ابراز نارضایتی از عملکرد شعبه بانک کشاورزی منطقه خواستار تمدید بازپرداخت وامهای خود شدهاند.
سید حسن حسینی روز چهارشنبه در گفتگو با ایرنا افزود:علیرغم برنامههای اعلام شده از سوی دولت مبنی بر مدارا با کشاورزان برای بدهکاریهای معوقه، بانک کشاورزی شعبه جنگل با صدور اجرائیه علیه کشاورزان مشکلاتی را برای این قشر بوجود آورده است.
وی بیان کرد: با توجه به صدور حکم اجرایی محاکم عده زیادی از کشاورزان بخش جنگل که با بحران مالی روبرو هستند این روزها برای پرداخت بدهی خود به بانک کشاورزی، مجبور به فروش املاک و سرمایهها و منابع درامدی خود شدهاند.
حسین عبدلی عضو دیگر شورا شهر شش هزار نفری نیز گفت: مسوولان بانک کشاورزی شعبه جنگل در پی اخطارهای شدید خود به کشاورزان از جانب نیروی انتطامی و دادگستری موجب هتک آبروی کشاورزان این منطقه شدهاند.
وی افزود:در صورت ادامه این وضع این مشکل به معضل عمومی و اجتماعیتبدیل شده و از مسوولان بانک کشاورزی استان خراسان رضوی میخواهیم تا با چاره اندیشی در این زمینه از بروز حوادثی در این زمینه جلوگیری کنند.
وی اعلام کرد: دیر کرد وامهای کشاورزی در این شهرستان بخشوده نشدهاست و بانکها سود دیرکرد همراه با اصل وام را از کشاورزان اخذ میکنند.
منطقه بخش جنگل رشتخوار با ۲۰۰حلقه چاه کشاورزی ، ۲۰هزار هکتار اراضی زیر کشت دارد.
سرپرست اداره تربیت بدنی رشتخوارگفت: از
۳۰۰میلیون ریال اعتبار اختصاص یافته به پروژه عمرانی برای تکمیل استادیوم ورزشی این شهرستان تاکنون فقط ۵۰درصد آن تخصیص یافته است .
"حمید خطایی" شنبه در بازدید معاون عمرانی اداره کل تربیت بدنی خراسان رضوی از پروژههای ورزشی این شهرستان افزود : این اعتبار صرف تکمیل زمین دو میدانی، فنس کشی و خرید امتیاز انشعاب آب در ورزشگاه شهید عمرانی می شود.
وی تصریح کرد : برای تکمیل پروژه ورزشگاه شهر جنگل نیز ۲۵۰میلیون ریال اختصاص یافته که از این اعتبار تاکنون نیز ۵۰درصد آن جذب شده است.
این مقام ورزشی شهرستان ازجمله نیازهای ورزش این شهرستان را احداث سالن چند منظوره ورزشی و ساخت سکو وترمیم چمن ورزشگاه شهید عمرانی، احداث زمین های رو باز در دهستان آستانه و بخش مرکزی رشتخوار عنوان کرد.
بهگفته وی رشتخوار ۵۵۰نفر ورزشکار سازمان یافته دارد که در رشتههای فوتبال و والیبال و تنیس و... فعالند.
وی نیز از احداث زمین ورزشی روباز در روستاهای نوق، دولت آباد، جنگل از توابع این شهرستان خبر داد و گفت: شش هکتار از زمینهای طرحهای یاد شده اهدایی روستائیان است .
این شهرستان دارای استعدادهای درخشانی همچون "مجید غلامی" دوازه بان تیم ملی جوانان در بازی مالزی است.
دکتر جعفر نویدمهر روز سهشنبه در مراسم ارتقا پست دامپزشکی شهرستان رشتخوار به شبکه دامپزشکی افزود: هماینک کار قرنطینه و واکسیناسیون علیه بیماریها شاربن، آبله و بروسلوز بر عهده واحدهای دولتی است و واکسنها و درمان را بخش خصوصی انجام میشود.
همچنین طی این مراسم دکتر ابوالفضل غلامزاده به عنوان نخستین سرپرست شبکه دامپزشکی رشتخوار معرفی شد
_______________________________________________
محمدرضا سجادیان نماینده خواف و رشتخوار به همراه تعدادی از مسوولان اجرایی در بازدیداز روستاهای بخش جنگل این شهرستان با مسن ترین فرد این منطقه که دیدارکرد.حسین قرایی با ۱۳۰سال سن در روستای شعبه زندگی میکند وی که بیشتر عمرش را در حرفه شبانی سپری کرده راز عمر طولانی خود را زندگی در محیط طبیعی روستان و تنفس هوای پاک عنوان کرد.
___________________________________________
مدیریت جهادکشاورزی رشتخوار اعلامکرد این شهرستان بهرغم سابقه طولانی در محصولات باغی بر اثر خشکسالی بخش وسیعی از این باغهای خود را از دست داده لذا جهاد کشاورزی برای جبران مافات امسال ۵۰۰۰مترمربع طرح کشت گلخانهای را تهیه و تصویب کرده است
____________________________________________
:رییس اداره منابع طبیعی رشتخوار گفت
۸۰درصداز ۴۰۶۴کیلومتر مربع وسعت شهرستان عرصه منابع طبیعی است. علیرضا قادری افزود: این عرصهها شامل ۳۰هزار هکتار جنگل بنه و تاغ، ۲۴۰هزار هکتار مرتع و ۷۰هزار هکتار کویر و بیابان است.
_______________________________________________
در دومین روز هفته جهاد کشاورزی از ۲۱کشاورز نمونه روستایی شهرستان رشتخوار تجلیل شد. مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار یکشنبه در مراسم تجلیل از کشاورزان نمونه گفت: امسال زعفرانکار نمونه استان خراسان رضوی از این شهرستان انتخاب شد که وی از هر هکتار زمین ۲۱/۳کیلوگرم زعفران برداشت کرد.
_____________________________________________
صفحه چهل ماه ماهنامه محلی شهرستان رشتخوار هم به روزشده.می توانیدباکلیک برروی این نشانی آن رابخوانیدWWW.40MAH.BLOGFA.COM
خوب کلیک کن دیگه
مدیر اداره منابع طبیعی شهرستان رشتخوار گفت: از 4 هزار و 64 کیلومتر وسعت شهرستان بیش از 80 درصد آن را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، علیرضا قادری افزود: 30 هزار هکتار این شهرستان را جنگلهای بنه و تاغ، 240 هزار هکتار مرتع و 70 هزار هکتار اراضی کویری و بیابانی را در بر میگیرد.
وی با اشاره به حجم عملیات و طرحهای اداره منابع طبیعی در سال جاری گفت: حفاظت و حمایت از جنگلها و مراتع، بهبود و اصلاح مراتع در سطح 342 هزار هکتار و حفر 4 عدد چاه مالداری از جمله طرحهای در حال اجرای این شهرستان است.
مهندس قادری افزود: طرح بیابانزدایی و کنترل کانون بحرانی فرسایش بادی،نهال کاری در آهنگران و بذرپاشی در حوض گرم جمعا در سطح 450 هکتار از دیگر پروژههای سال جاری است.
وی با اشاره به قانون ملی شدن جنگلها و مراتع توضیح داد: این قانون در جهت احقاق حقوق تمامی دامداران و بهرهبرداران واقعی و ذینفع از عرصههای منابع طبیعی به تصویب رسیده است.
به گفته وی با اجرای طرحهای مرتعداری و برنامههای احیایی میتوان طی یک دوره 5 ساله ظرفیت تولید مراتع را تا 3 برابر ظرفیت کنونی افزایش داد