چند عکس هوایی از رشتخوار با نرم افزار
google earth
اینهم چند عکس از سد شهید یعقوبی
شهرستان رشتخوار با چهار هزار و ۶۴کیلومتر مربع وسعت در شرق کشور و جنوب استان خراسان رضوی واقع شده است و از شمال به شهرستان تربت حیدریه ،از جنوب به گناباد و از شرق به خواف محدود است.
این شهرستان در سال ۱۳۸۱از ترکیب دو بخش مرکزی شامل دهستانهای رشتخوار و آستانه به مرکزیت رشتخوار و بخش جنگل شامل دهستانهای جنگل و شعبه تشکیل شد که در مجموع دارای دو نقطه شهری و ۱۷۴روستا و آبادی است.
از این تعداد آبادی، ۵۷روستا مسکونی و بقیه غیر مسکونی و از تعداد ۵۷ روستای مسکونی ۵۵روستا بالای ۲۰خانوار و مابقی زیر ۲۰خانوار جمعیت هستند.
شهرستان رشتخوار با ۱۱۴۱متر ارتفاع از سطح دریا، متاثر از آب و هوای گرم و خشک کویری است و در زمستانها تحت تاثیر آب و هوای سرد، خشک و کم رطوبت قرار میگیرد و از نظر اقلیمی خشک و درجه دمای سالانه آن از منفی ۴/۶تا ۳۴/۱درجه سانتیگراد در نوسان است.
طبق آخرین سرشماری در سال ۷۵این شهرستان دارای ۵۳هزارو ۱۵۹نفر جمعیت بوده که ۸/۷درصد آن در مناطق شهری و ۹۱/۳درصد در مناطق روستایی ساکن هستند.
نرخ رشد جمعیت طی سالهای ۵۵- ۷۵حدود ۲/۳درصد بوده که در سالهای اخیر کاهش یافته است و در سال ۸۳جمعیت این شهرستان به ۵۹هزار و ۱۳۴نفر برآورد شده است که از این تعداد ۱۱هزار و ۹۰۷نفر در نقاط شهری و ۸۰ درصد در مناطق روستایی ساکن هستند.
هرم سنی جمعیت این شهرستان در سالهای اخیر با کاهش حجم پایه هرم مواجه شده است به طوری که بیشترین تعداد جمعیت آن در گروه سنی ۱۴ - ۱۰ساله قرار دارند.
این روند بیانگراقبال خوب سیاستهای تحدید موالید و تنظیم خانواده در این شهرستان بویژه در مناطق روستایی آن است.
البته شدت کاهش پایه هرم سنی این شهرستان نسبت به سایر شهرستانها به دلیل اینکه این روند یک دوره دیر تر آغاز شده کمتر است بدین ترتیب حرکت هرم سنی گویای این است که در سالهای آینده موج جدید جمعیتی در این شهرستان آغاز خواهد شد.
جمعیت شهرستان عمدتا جوان بوده و اغلب ساکنان آن را گروههای جوانان و سنین کمتر از آن تشکیل میدهند.
سهم جوانان و گروهای سنی کمتر از ۶۱/۴درصد از کل جمعیت است بدین سان میانگین سن جمعیت این شهرستان حدود ۲۴/۸سال است و نشان میدهد که ۵۰درصد جمعیت این شهرستان کمتر از ۱۹سال سن دارند.
در سال تحصیلی جاری در این شهرستان دارای ۱۳هزار و ۸۴۶دانش آموز تحصیل میکنند که از کل این دانش اموزان ۵۶/۷درصد در مقطع ابتدایی، ۲۹ درصد راهنمایی و ۱۴/۳درصد در مقطع متوسطه مشغول تحصیل هستند.
علیرغم افزایش عرضه نیروی کار، تقاضا برای نیروی کار افزایش چندانی نیافته و این موضوع سبب شده است تا نرخ بیکاری در شهرستان مکررا رو به افزایش باشد و بر اساس شواهد و قرائن نرخ بیکاری در این شهرستان ۱۶/۵ در صد است و متوسط این نرخ در سطح استان خراسان رضوی " ۱۰/۷درصد"براورد می شود.
بررسیها نشان میدهد که به لحاظ بخشهای سه گانه اصلی اقتصادی بخش کشاورزی با حدود ۷۹درصد برترین بخش به لحاظ تامین فرصتهای شغلی معیشتی است که پس از این بخش، بخش خدمات و صنعت قرار دارند.
بخش کشاورزی به عنوان اولین و اصلیترین بخش اقتصادی شهرستان در سالهای اخیر بدلیل عوارض ناشی از خشکسالی و سنتی بودن آسیب جدی دیده است و همین امر اشتغالزایی آن را کاهش داده است.
در این شهرستان ۸۲هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی وجود دارد ولی در حال حاضر مجموع سطح کشت اراضی زراعی و باغی شهرستان ۴۱هزار هکتار است که از طریق ۳۸۲حلقه چاه عمیق، سد شهید یعقوبی و سد شهید حسینی و ۵۱دهنه قنات مشروب میشود.
سطح زیر کشت محصولات آبی شهرستان ۳۶هزار هکتار و دیمزارهای منطقه پنج هزار هکتار است که از این میزان ، ۹۷درصد به کشت محصولات زراعی با ۲۶۴ هزار تن محصول و سه درصد نیز به محصولات باغی با ۸۰۰تن محصول اختصاص دارد.
عمدهترین محصولات این شهرستان را گندم، پنبه،زعفران، چغندر و محصولات علوفهای تشکیل میدهد.
سهم شهرستان با ۲۶۴هزار و ۸۰۰تن محصولات از تولید زراعی و باغی استان به ترتیب ۳/۵۴درصد و /۰۸درصد میباشد و از طرف دیگر عمدهترین مصرف کننده منابع آب شهرستان بخش کشاورزی است .
این بخش ۹۷/۲۵درصد آب استحصالی را مورد استفاده قرار میدهد و در حال حاضر راندمان آبیاری کشاورزی شهرستان ۳۵درصد است که حدود دو درصد از متوسط راندمان ابیاری استان کمتر است.
از تعداد ۳۸۲جاه عمیق فعال در اراضی زراعی شهرستان هنوز تعداد ۱۶۱ حلقه از سوخت فسیلی برای موتور پمپ استفاده میشود.
این شهرستان دارای ۳۲۰هزار واحد دامی است که بیشترین تعداد آن به گوسفند است و همچنین در این شهرستان پنج واحد مرغداری با ظرفیت ۶۰هزار قطعه در زمینه گوشتی و مرغ تخم گذار فعالیت دارند.
در سال ۸۳حدود چهار هزار تن فراوردههای دامی با ۴/۶۴درصد رشد نسبت به سال گذشته در این شهرستان تولید شده است از کل فراوردههای دامی ۱۴درصد به تولید گوشت قرمز، ۲/۱درصد به تولید گوشت مرغ، ۱/۷درصد به تولید تخم مرغ و ۸۲درصد به تولید شیر و سهم ناچیزی به تولید عسل اختصاص داشته است.
در گذشته به دلیل وجود زمینهای حاصلخیز وسیع بخش کشاورزی در شهرستان و فراهم نبودن زیر ساختها ونبود دانش و سرمایه کافی به توسعه بخش کشاورزی توجه شده و این در حالیست که صنعت ، پا به پای بخش کشاورزی توسعه نیافته است بطوری که بر اساس بررسی انجام شده کمترین درصد از کل فرصتهای شغلی مربوط به فصل صنعت به شهرستان رشتخوار اختصاص دارد.
بنابراین با توجه به طرح توسعه توازن منطقهای و سیاستهای توزیع جمعیت و ضرورت گسترش صنایع و اهمیت مسایل زیست محیطی، مساله توسعه و ساماندهی استقرار صنایع با احداث شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی از اهمیت ویژهای در این شهرستان برخوردار است.
با توجه به جهات فوق، شهرک و ناحیه صنعتی از طریق طرحهای اولویت دار و محرک توسعه شهرستان محسوب میشود.
در سطح شهرستان ۱۱۵شرکت تعاونی در گرایشهای مختلف اقتصادی تشکیل شده است که اکثر آنان به دلایل مختلف از جمله کمبود نقدینگی فعالیت چندانی ندارند.
بخش خدمات نیز بعنوان سومین بخش اقتصادی به لحاظ اهمیت در ایجاد فرصتهای شغلی در این شهرستان میباشد و بیشتر شاغلان این بخش در مناطق شهری ساکن هستند و یکی از اصلیترین زمینههای ایجاد فرصت شغلی در مناطق شهری محسوب میشود.
بطوری که نیمی از فرصتهای شغلی مناطق شهری مربوط به این بخش اقتصادی است.
طول راههای روستایی و غیر روستایی شهرستان بالغ بر ۵۲۲کیلومتر است که شامل ۸۵کیلومتر راه غیر روستایی و ۴۳۷کیلومتر راه روستایی است که از مجموع ۴۳۷کیلومتر راه روستایی فقط ۱۲۵کیلومتر آن آسفالت است و از ۵۵ روستای ۲۰خانوار شهرستان هنوز ۲۱روستا از راه آسفالته یا حداقل شوسه با ابنیه فنی محروم هستند که در مقایسه با میانگین استان تفاوت معنی داری دارد.
در زمینه برخوردار از خط آهن نیز از راه آهن بندر عباس - بافق مشهد خطی منشعب شده که از شهرستان رشتخوار عبور کرده و به سنگان خواف کشیده شده که در نهایت قرار است به هرات افغانستان متصل شود.
منبع تامین آب شرب شهرها و روستاهای این شهرستان چاه و قنات است که در این میان چاه عمیق از جایگاه ویژهای برخوردار بوده که بدلیل تحلیل رفتن منابع آبی منطقه براثر برداشت بیرویه(بدلیل خشکسالیهای متوالی) هم اکنون اکثر روستاهای شهرستان با جمعیت ۲۰خانوار که قبلا آبرسانی شدهاند بخصوص روستاهای بخش جنگل با کمبود شدید آب شرب مواجه هستند.
این شهرستان دارای ۱۴۰۰مشترک برق است که از این تعداد ۸۵درصد مشترک بخش خانگی، ۳/۲درصد مشترک بخش عمومی، ۲/۱درصد مشترک بخش کشاورزی و پنج درصد مشترک صنعتی و ۴/۷درصد مشترک بخش تجاری میباشد.
بر اساس اهداف تعیین شده در برنامه سوم توسعه کلیه روستاهای دارای سکنه از نعمت برق برخوردار شده و از مجموع ۳۸۲حلقه چاه فعال کشاورزی شهرستان تعداد ۲۲۰حلقه چاه برفدار و مابقی دیزلی هستند.
شهرستان رشتخوار با ۱۳هزار و ۳۲۴تلفن منصوبه استان خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
ضریب نفوذ تلفن ثابت شهرستان ۱۶/۷۲و ضریب نفوذ تلفن همراه ۰/۰۴درصد می باشد علاوه بر این تمام روستاهای بالای ۲۰نفر شهرستان از خط تلفن دفتر مخابراتی روستایی و تمام روستاهای بالای ۱۲۰خانوار شهرستان از تلفن خانگی برخوردارند.
این شهرستان در حال حاضر فاقد اداره پست مستقل بوده و به صورت دفتر شهری اداره میشود و فقط دارای دو باجه، ۷۰نمایندگی پستی و سه صندوق پستی شهری و ۱۰صندوق پستی روستایی است.
از آنجایی که ارائه خدمات پستی آسان و مطمئن برای سهولت در انجام و ارائه خدمات و کاهش هزینهها در مراکز جمعتی امری اجتناب ناپذیر است تاسیس و راهاندازی اداره پست در مرکز شهرستان و دفتر پست در مرکز بخش جنگل ضروری و در اولویت میباشد.
در شهرستان رشتخوار دو مرکز بهداشتی و درمانی شهری و دو مرکز بهداشتی و درمانی روستایی بعلاوه ۳۴خانه بهداشت فعال در مناطق روستایی وجود دارد.
این شهرستان فاقد امکانات بیمارستانی است و تعداد پزشک شاغل در شبکه بهداشت و درمان این شهرستان ۱۸نفر، دکتر داروساز یک نفر و پیراپزشک دو نفر است که با شاخصهای استانی فاصله زیادی دارد و جبران این عقب ماندگی از ضروریات است.
این شهرستان فاقد واحد دانشگاهی اعم از دولتی و غیر دولتی است.
در سال تحصیلی ۸۴ - ۸۳تعداد ۱۰واحداز آموزشگاههای فنی و حرفهای، کار و دانش و پیش دانشگاهی فعال شدهاند که کمبود این گونه امکانات در نقاط روستایی چشمگیرتر است.
همچنین رشتخوار دارای ۵۰اثر تاریخی و باستانی است که مربوط به دوران پیش از اسلام، بعد از اسلام و معاصر است که مسجد جامع رشتخوار با ۸۰۰سال سابقه در مرکز شهر رشتخوار از مهمترین اثار تاریخی است که از این تعداد فقط پنج اثر ان به ثبت اثار ملی رسیده است.
تقاضا برای احداث بیمارستان ۶۴تخته خوابی، توجه به راههای روستایی، افزایش اعتبارات قرضالحسنه برای مزدوجین، احداث مدارس شبانه روزی، پژوهشسرا، آموزشکده فنی و حرفهای، تقویت نشریات محلی، ایجاد بنگاههای کار افرینی، حمایت از صنایع دستی و فرش بافان، ایجاد مجتمعهای دامداری و گل خانهای و ترمینال مسافربری از مهمترین درخواستهای مردم است.
رشتخوار در ۲۰۰کیلومتری جنوب شرقی شهر مشهد واقع شده است.
قلعه سنگان رشتخوار از جمله قلاع تاریخی است که برای مقاومت در برابر حملات ترکمنها، افغانها و ازبکان ساخته شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، در روستای سنگان واقع در 22 کیلومتری غرب رشتخوار براحتی میتوان دیوارهای مرتفع قلعهای قدیمی را در میان خانههای مردم دید.
روستای سنگان بالا خواف در سایهسار رشته کوه بزمای قرار دارد. رودخانه سالار که از جلگه زاوه میگذرد، با عبور از تنگه گرگ اراضی سنگان را مشروب میسازد و از طریق همین تنگه است که جلگه زاوه با رشتخوار با راهی مالرو در کمترین فاصله به هم پیوند می خورند.
قلعه سنگان برغم قدمتی که به گفته اهالی محلی به بیش از 700 سال میرسد همچنان پابرجاست به طوریکه هنوز دروازهها و باروها و بعضی از برجهای آن سالمند.
قلعه سنگان به لحاظ ساختار دارای پیچیدهترین تشکیلات در میان قلعههای رشتخوار است به طوریکه میتوان قلعه را به شکل 3 قلعه مجزا و تودر تو دانست که شامل انبارها و اصطبلها برای نگهداری علوفه و غلات بوده، ارگ حکومتی که اقامتگاه سردار و خان محلی بوده و قلعه رعیتی که با دیوار بلندی از ارگ حکومتی جدا میگردیده است میباشد.
ارتفاع باروهای قلعه بالغ بر 12 متر بوده است و دورتادور قلعه را خندقی عریض همچون کمربندی در برمیگرفته است.
هم اکنون در داخل قعله خانههای بسیاری از اهالی روستا وجود دارد خانههایی که بعضاً در کنار حصار قدیمی و ناامن قلعه ساخته شده و هر آن احتمال دراد برسر ساکنان قلعه فرود آید.
جعفرزاده یکی ازساکنان سنگان به خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، گفت: میراث فرهنگی ما را اسیر کرده است از یک سو اجازه ساخت خانههایمان را نمیدهند از سوی دیگر خودش هم برای بازسازی قلعه اقدام نمیکند.
وی با نشان دادن سقف خانهای که فروریخته بود گفتک این خرابیها احتیاج به بازسازی دارد و برای مردم ساکن محل بسیار خطرناک است.
وی از کشته شدن یک پسر بچه 10 ساله در حال بازی در میان قلعه بر اثر آوار شدن قسمتی از دیوار قلعه درچند سال گذشته خبر داد و گفت: درصورت تکرار این گونه وقایع مسوول خون مردم چه کسی است؟
سید حسین سلطانی عضو شورای اسلامی روستای سنگان نیز درباره وضعیت فعلی قلعه سنگان گفت: این قلعه به رغم قدمت طولانی همچنان پابرجاست و در صورت بازسازی میتواند ایمن هم باشد.
وی با بیان اینکه در درو تادور قلعه و حتی درون آن خانههای مسکونی مردم روستا واقع شده است خواستار توجه جدی میراث فرهنگی به این اثر تاریخی شد.
سلطانی با تاکید بر اینکه مردم روستا برای این میراث تاریخی ارج قایلند از مسوولین خواست این احترام مردم را ارج نهند و برای بازسازی سنگان اقدام کنند.
حوض انبار قلعه سنگان با قدمت 500 ساله هنوز هم دارای آب سرد و گوارایی است که در حاشیه کویر عطض هر عابری را فرو مینشاند.
حمام قدیمی و مسجد سنگان نیز از آثار ارزشمند این روستاست که با ستونهای قطور خود هنوز هم سقف آجرکاری شده را برفراز سر مردم حفظ میکند.
این مسجد هم اکنون هم از سوی مردم روستا استفاده میشود.
یک هفته پس از افتتاح کارخانهی نسل جدید رایانه در شیراز، «کلونایزر» با ورود به مدرسهی راهنمایی روستای رشتخوار وارد فاز اول تجهیز روستاهای محروم به فناوری اطلاعات شد.
به گزارش خبرنگار سرویس ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مراسم اهدای کلونایزر به بسیج دانش آموزی روستای رشتخوار که با رزمایش بسیج دانشآموزی همزمان شده بود، سردار زمانی فرماندهی پایگاه بسیج منطقهی رشت خوار با ابزار رضایت از اهدای این دستگاه به پایگاه بسیج دانش آموزی، آن را عاملی برای توسعهی فعالیتهای علمی این پایگاه ذکر کرد و اظهار داشت: پایگاه علمیبسیج دانش آموزی به منظور ساماندهی فناوری و تکنولوژی در بسیج ایجاد شده و تقویت بنیه علمی این پایگاه، موجب رشد دانش آموزان و طی کردن مدارج بالای علمیخواهد شد.
وی مهیا کردن بستر برای ورود به دانشگاه و مراکز علمی را یکی از اهداف بسیج دانش آموزی این منطقه دانست وگفت: دستگاه کلونایزر باعث پیشرفت شما و طی کردن پلههای ترقی خواهد شد.
سردار زمانی با ابزار خرسندی از ورود این دستگاه به این شهرستان گفت:ما در تلاش هستیم که برای توسعهی فعالیتهای علمی خود، در قالب خریدهای سازمانی از این محصول در آینده نزدیک، استفاده کنیم.
در ادامه این مراسم مهام سامان پجو - معاون مدیرعامل شرکت شگرف - با بیان این که استان خراسان رضوی اولین میزبان دستگاه کلونایزر در کشور است، گفت: این تکنولوژی با تلاش فراوان متخصصان داخلی ایجاد شده و افراد میتوانند در عرض کمتر از یک ساعت، کار کردن با این وسیله را یاد بگیرند.
وی تصریح کرد: کلونایزر که شامل یک رایانه به همراه پرینتر، اسکنر، فتوکپی، فکس، تلفن، موبایل، دستگاه ضبط و پخش ویدئو CD و DVD، تلویزیون، رادیو و سینمای خانگی است و بدون نیاز از نصب و راه اندازی و یادگیری، افراد میتوانند در کمتر از یک ساعت توانایی کار کردن باآن را پیدا کنند.
وی افزود: دانش آموزان، دبیران، مدیران و هم چنین اعضای شورای ده توانستند در کمتراز یک ساعت با کلیهی امکانات رایانه و مزایای فناوری قرن 21 و قابلیتهای دستگاه کلونایزر را فراگرفته و تجربه کنند.
سامان پجو با اعلام این که جوانان نقاط محروم میتوانند فاصلهی میان همسالان خود در اروپا وآمریکا را توسط این دستگاه را کاهش دهند، گفت: در حال حاضر مردم ساکن مناطق محروم توانایی آشنایی با آخرین تکنولوژی روز دنیا را ندارند و کلونایزر به راحتی میتواند این امکان را برای شما فراهم کند و فاصلهی شما را با دنیا کاهش دهد.
وی در ادامه با بیان این که رایانه یکی از ابزارهای اصلی در قرن 21 است ،گفت: نوجوانان کشورهای اروپایی از ابتدای زندگی خود با آخرین تکنولوژی روز دنیا آشنا میشوند و ما با این دستگاه کاری کردیم که فاصلهی میان مناطق توسعه نیافته و کشورهای صنعتی برداشته شود.
به گفتهی وی، در صورت حمایت سازمان بینالمللی یونسکو ما به راحتی میتوانیم به وسیلهی این دستگاه، فاصلهی میان کشورهای توسعه یافته و جهان سوم را در زمینهی فناوری اطلاعات را برداریم.
وی خاطر نشان کرد: نقاط محروم در تمام دنیا زیاد است و اکثر افراد ساکن این مناطق توانایی گذراندن دورههای پیچیده و خسته کننده رایانه را ندارند، به همین خاطر کلونایزر روش و ابزاری است که این قشر از جهان را به دنیای مدرن و دیجیتال اتصال دهد.
وی با تاکید بر این نکته که کشورهای که در زمینه IT تلاش نکنند، اقتصاد و قدرتی در دنیا ندارد.
سامانپجو گفت: اگر دولت برای گسترش IT در مناطق محروم با استفاده از رایانههای فعلی و گذاشتن کلاسهای فشرده و پیچیده نه تنها باعث یادگیری جوانان این مناطق نخواهد شد بلکه هزینههای دولت را افزایش میدهد به خاطر همین کلونایزر صرفهی اقتصادی بیشتری دارد.
وی با اعلام ا ین خبر که در هفتهی آینده یک دستگاه دیگر از کلونایزر به یکی از روستاهای محروم استان سیستان و بلوچستان اهدا میشود، گفت: ما طی ماه آینده 20 روستای محروم در سراسر کشور را تحت پوشش این فناوری قرار میدهیم، تا مردم آن مناطق از قابلیتهای صنعت IT به راحتی بهرهببرند.
همچنین در پایان این مراسم مسوولان شرکت شگرف استفاده از دستگاه کلونایزر را به دانش آموزان بسیجی یاد دادند و تمام آنها توانستند در مدت کمتر از یک ساعت چگونه کار کردن به این دستگاه را فرا بگیرند.
گفتنی است که ابتدا، این دستگاه به مدرسه راهنمایی شهدای زرغری دررشت خوار که در منطقهی صفر مرزی با افغانستان واقع شده است اهدا و آموزش داده شد، ولی به علت عدم همکاری حراست آموزش و پرورش شهرستان رشتخوارکلونایزر در اختیار بسیج دانش آموزی قرا رگرفت
مدیر اداره تعاون روستایی تربتحیدریه گفت: زعفرانکاران رشتخوار هنوز دو میلیارد ریال بابت فروش محصول خود از دولت طلب دارند.
محمدرضا شجری روز پنجشنبه به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: این در حالی است که بیش از یک ماه از پایان کار خرید توافقی زعفران از کشاورزان سپری شده است.
وی افزود: امسال هفت هزار و ۱۹۷کیلوگرم زعفران به ارزش ۲۰۲میلیارد ریال از کشاورزان رشتخوار خریداری شد.
او با این حال وضعیت خرید و فروش زعفران در بازار را مناسب دانست و افزود: قیمت زعفران نسبت به پارسال که یک میلبیون و ۸۰۰هزار ریال خرید میشد هماکنون تا سقف دو میلیون و ۶۰۰هزار ریال رسیده است.
او گفت: این قیمت هنوز رو به افزایش است.
مدیر اداره تعاون روستایی تربت حیدریه همچنین ازخرید تضمینی دو هزار تن وش پنبه در منطقه رشتخوار و تربت حیدریه خبر داد.
وی گفت: از ۸۴۰میلیون تومان طلب کشاورزان پنبهکار نیز تاکنون پنج میلیارد و ۲۰۰میلیون ریال آن پرداخت شده است.
سالانه ۱۸تن زعفران و ۲۰تن وش پنبه در رشتخوار تولید میشود. مدیرکل اداره تعاون روستایی خراسان رضوی هم گفت: در قالب طرح خرید توافقی حدود ۵۰تن زعفران در سطح استان خریداری شد و هماینک در حال پرداخت طلب کشاورزان هستیم.
غلامحسین مروی افزود: کل اعتبار ۱۴۰میلیارد ریالی که به همین منظور به استان تخصیص یافته بود دریافت و تقریبا بخش اعظم طلب کشاورزان پرداخت شده است.
وی گفت: حدود پنج میلیارد ریال از طلب کشاورزان باقی مانده که هم اینک در حال پرداخت آن هستیم.
مدیر عامل شرکت تعاونی فرش روستایی رشتخوار از عدم همکاری مسوولین با شرکتهای فرش روستایی انتقاد کرد.
محمدرضا یعقوب زاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، گفت: این شرکت با کمک اعضا توانسته در دو سال اخیر 500 متر فرش دستباف تولید کند.
وی افزود: در صورت حمایت و در اختیار گذاشتن سرمایه توسط دولت و امیدوار کردن هنرمندان فرش در مناطق روستایی این تعاونی قادر است تا سقف یک هزار متر در سال فرش صادراتی تولید کند.
وی که یکی از تولید کنندگان فرش دستباف در روستای نوق از توابع رشتخوار است تصریح کرد: در این رشته انواع طرح و نقشههای فرش صادراتی را تجربه کردهام و اکنون این تجربیات را به هنرمندان فرش روستایی شهرستان منتقل میکنم.
او با اشاره به اینکه فرشبافی هنر و میراث گرانبهای فرهنگی است که هم هویت ملی دارد و هم اقتصادی است، بیان کرد: این صنعت علاوه بر جایگاه هنری از کاربرد قابل توجهی در محیط زندگی برخوردار بوده که مورد بیمهری مسوولین درحال حاضر است.
یعقوب زاده اظهار نمود: شرکتهای تعاونی فرش روستایی در 8 سال گذشته کلا به دست فراموشی مسوولین شهرستان و استان سپرده شده و هیچ گونه حمایتی از آنها نشده است.
وی افزود: هنر فرشبافی را با در اختیار نگذاشتن تسهیلات و سرمایه به حال خود رها نمودهاند.
وی ضمن دعوت از مسوولین استان برای کمک و سرمایه گذاری تعاونیهای فرش روستایی گفت: با وجود اینکه یکی از مشکلات جامعه کنونی اشتغال است اما با حمایت و در اختیار گذاشتن سرمایه برای این گونه تعاونیها و وارد شدن نسل جوان به این رشته منشا تحول در این صنعت خواهند شد.
او با اشاره به تنگناهای صنعت فرش در منطقه اظهار داشت: در صورت حمایت و امکان ارائه آموزش به ویژه در اختیار گذاشتن تسهیلات بانکی کم سود و دراز مدت و اموزش فنی و عرضه مواد اولیه ارزان و مرغوب و کنترل کیفیت میتوان در این صنعت که آخرین نفسهای خود را میکشد دوباره روح تازه ای دمید.
به گفته وی هم اکنون هر متر فرش تولیدی دستباف در شهرستان به قیمت 300 هزار ریال خریداری میکنند.
او گفت: در اکثر خانههای روستایی شهرستان بافنده فرش صادراتی وجود دارد اما به علت عدم حمایت مسوولین و بیمه نشدن و کمی دستمزد، دارهای قالی را کنار زدهاند.
مدیرکل تربیت بدنی خراسان رضوی گفت: مجوز احداث سالن چند منظوره ورزشی 1200 نفری در رشتخوار صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران - منطقه خراسان منوچهر پورحسندر سفرش به رشتخوار در جمع اعضای هیاتهای ورزشی شهرستان افزود: این سالن ورزشی برای جوانان و قشر ورزشکار رشتخوار با اعتبار اولیه 68 میلیون تومان در سال آینده ساخته میشود.
وی که برای بررسی و رفع مشکلات ورزشی به شهرستان محروم رشتخوار سفر کرده بود تصریح کرد: شهرستانهای تازه تاسیس مثل رشتخوار، خلیل آباد و کلات با توجه به اعلام استقلال با مشکل نیروی انسانی و چارت اداری روبرویند.
پورحسن با اشاره به شدت مشکلات در مرکز شهر رشتخوار اظهار داشت:سهم خراسان بزرگ از طرحهای ورزشی فجر 310 پروژه بود که در تعدادی از روستاهای رشتخوار اجرا شده است.
پورحسن با اشاره به اینکه در مشهد 60 سالن بیلیارد، 200 آموزشگاه بدنسازی و 40 استخر وجود دارد، گفت: 75 درصد تاسیسات استان ورزشی بعد از انقلاب ساخته شده است.
وی خاطر نشان کرد: در سال آینده 25 پروژه ورزشی در خراسان رضوی اجرا میشود که قرار شده سازمان برنامه و بودجه یک میلیارد و 450 میلیون تومان اختصاص دهد.
این مقام مسوول اظهار داشت: در سال 84 اولویت بر طرحهای نیمه تمام است و در سال 85 طرحهای احداثی خواهیم داشت.
وی افزود: بر اساس طرح جدید ورزشی تمام شهرهای استان خراسان رضوی دارای امکانات اولیه مثل سالن، استخر و استادیوم و سالنهای پرورش اندام میشود که اعتبارات آن از طریق دولت تامین میشود که در این طرح زمان ساخت هر پروژه دو سال است.
وی از موفقیتهای ورزشی سال 84 تکمیل و احداث استادیم ثامن که 15 سال به حال خود رها شده بود و سالن دوومیدانی در مشهد و سالن انقلاب نیشابور عنوان نمود و گفت: در حال حاضر طرح نیمه تمام ده ساله در خراسان رضوی نداریم.
او با اشاره به اتمام سال 84 این سال را نسبتا سال خوبی برای ورزش عنوان کرد و گفت: 13 طرح نیمه تمام ورزشی در استان داریم که تا پایان سال مالی همه آنها به بهرهبرداری میرسد.
وی در خصوص تعریض جاده استادیوم ثامن گفت: بلوار امام علی که قرار شده به ورزشگاه برود در دست مطالعه بود و مطالعات اولیه انجام شده ولی هنوز اجرایی نشده و در حال حاضر برای رفع مشکل از طریق استاندار پیگیر هستیم.
وی در خصوص کنسل شدن افتتاح ورزشگاه نیشابور نیز گفت: هنوز این ورزشگاه مشکل و نقایصی دارد که از جمله ناقص بودن کفپوش که رفع شده و در 19 اسفند ماه افتتاح میشود.
فرماندار رشتخوار نبز در این جلسه با اشاره به محرومیت شدید امکانات ورزشی برای همه جوانان شهرستان گفت: مدیران کل باید از اتاقهای شیشهای خود بیرون آیند و مهمترین نقاط خدمت خود را که روستاهای محروم است اولویتبندی نموده و برای لمس بیشتر مشکلات محرومین به آنجا سفر نمایند.
سید محسن امیر کلالی در جمع هیاتهای ورزشی شهرستان رشتخوار گفت: رشتخوار محرومترین شهرستان خراسان رضوی است و کمتر به آن توجه شده است.
وی با اشاره به محدودیت ورزشی به خصوص بانوان در این شهرستان خواستار توجه مسوولان استان به این قشر و ساخت مجموعه ورزشی و استقرار نمایندگی اداره تربیت بدنی در شهر جنگل شد.
معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی گفت : برای افزایش ضریب امنیتی مرزهای شرقی کشور در سالجاری ۱۰۴میلیارد ریال هزینه شده است.
"علیمحمد گلستانیفر" روز جمعه در بازدید از مناطق مرزی شهرستان رشتخوار افزود:شرایط سختتر امنیتی در مناطق شرقی کشور موجب شد بیشترین اعتبارات امسال به دو استان سیستان وبلوچستان و خراسان رضوی اختصاص یابد.
این مقام مسئول همچنین از برنامهریزیهای گستردهتر برای حفظ امنیت در مرزهای شرقی و از جمله خراسان رضوی در سال آینده خبر داد.
وی از تردد اشرار و اتباع بیگانه در مرزهای شرقی سخن گفت و درعین حال افزود که این تردد از حوزه مرزهای سیستان و بلوچستان یا دیگر نقاط است و به هیچ وجه مربوط به مرزهای استان خراسان رضوی نمیشود.
این مقام امنیتی درخصوص طرح برخورد با اراذل و اوباش و مظاهر فساد در خراسان رضوی اظهارداشت:این استان به دلیل بافت فرهنگی ، اجتماعی و مذهبی خود نسبت به استانهای دیگر از کمترین تحرکات در اینباره برخوردار است.
گلستانی فر درخصوص برنامههای ایام نوروز اظهارداشت:همهساله در این ایام برنامههای امنیتی و انتظامی خاصی صورت میگیرد که امسال نیز با هماهنگی تمام دستگاههای ذیربط اجرا خواهد شد.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اعلام کرد: همایش توسعه فرهنگی سال آینده در تمامی شهرستانهای این استان برگزار میشود.
سیدجواد جعفری در جلسه شورای اداری رشتخوار و در مراسم معرفی نخستین مسوول اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان ،افزود: در سال آینده همایش توسعه فرهنگی با عنوان ارائه راهکارهای مناسب برای توسعه و رونق جریانات فرهنگی برگزار میشود.
وی گفت: خراسان رضوی به عنوان یکی از استانها برخوردار از برنامههای فرهنگی در سطح کشور به شمار میآید.
وی بیان کرد : هماینک ۱۷مجتمع فرهنگی هنری از ۳۴مجتمع خراسان بزرگ فعال دارد و شهرستانهای رشتخوار ، خلیل آباد ، خواف و مشهد مجتمع فرهنگی هنری در دست ساخت است، که تعدادی از این مجتمعها تاپایان امسال و یا سال آینده بهبهره برداری میرسد.
وی در خصوص فعالیت اداره ارشاد برای مقابله با تاثیرات منفی ماهواره در استان ،اظهار داشت: با انجام فعالیتهای فرهنگی و رونق حوزه فرهنگ و هنر و افزایش ظرفیتهای فرهنگ و هنر و توسعه مراکز فرهنگی که در حال انجام است نیازهای جامعه را بر طرف کنیم.
وی در پایان ضمن بازدید از پروژه مجتمع فرهنگی هنری و کتابخانه عمومی شهرستان قول مساعد تجهیز این مراکز فرهنگی را در سال جاری داد.
در این جلسه غلامحسین دادخواه به سمت رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رشتخوار معرفی شد
شهرستان رشتخوار در ۱۸۰کیلومتری جنوب مشهد دارای ۶۰هزار نفر جمعیت است
مدیرکل تربیت بدنی خراسان رضوی گفت : ۲۵پروژه ورزشی با ۴۰۰میلیارد ریال اعتبار در سال آینده در این استان اجرا میشود.
منوچهر پورحسن روز سهشنبه در مراسم شروع پروژه ورزشگاه جنگل از توابع رشتخوار افزود:براساس طرح جدید ورزشی تمام شهرهای خراسان رضوی از امکانات اولیه ورزشی شامل سالن ،استخر و ورزشگاه بهرهمند میشوند.
وی بیان کرد: اعتبار طرحهای جدید از طریق دولت تامین میشود و زمان ساخت برای هر پروژه دو سال است.
وی سهم سه استان خراسان را از طرحهای ورزشی فجر ۳۱۰پروژه عنوان کرد و گفت : از این تعداد ۲۱۰پروژه در خراسان رضوی اجرا میشود.
وی احداث ورزشگاه ثامن مشهد، سالنهای دو میدانی مشهد و انقلاب نیشابور را از افتخارات ورزشی سال ۸۴در خراسان رضوی اعلام کرد و گفت : هماینک ۱۳ طرح نیمه تمام ورزشی در استان تا پایان سال مالی بتدریج بهره برداری می رسد.
پورحسن از تعریض جاده ورزشگاه ثامن در آینده نزدیک خبر داد و گفت:
بولوار امام علی (ع) در مشهد قرار است به این ورزشگاه متصل شود اما هنوز اجرایی نشده و از طریق استاندار در حال برنامهریزی هستیم.
وی همچنین از احداث سالن چند منظوره ورزشی بهظرفیت ۱۲۰۰نفر با اعتبار ۶۸۰میلیون ریال در امسال جاری در شهرستان رشتخوار خبر داد.
پروژه ورزشگاه جنگل با اعتبار اولیه ۲۵۰میلیون ریال ساخت خواهد شد.
شهرستان رشتخوار ۵۵۰ورزشکار سازمان یافته دارد که از امکانات کم ورزشی مانند سالنهای ورزشی به خصوص بانوان برخور دارند.